Salı, Ocak 06, 2009

Social Underground Sins ya da Durumdan Çıkan Vazife

Bir grup cin yavrusu arkadaşım var. Kendileri metin yazarlığı, sanat yönetmenliği, şarkıcılık, çalgıcılık efendime söyleyeyim çeşitli alanlarda sanatçılık işleriyle iştigal eden kişiler. Bunlar durmuşlar durmuşlar, gidişata, olan-bitene bakmışlar, darlanmışlar, ve en sonunda da patlamışlar. (Farklı disiplinlerden sanatçıların can verdiği projeye bidivbidivbidiv...) Durumdan vazife çıkartıp gidişata bir dur demek, durduramasalar bile sekteye uğratmak için ellerinden geleni ardlarına koymamışlar ve bir oluşuma soyunmuşlar.
Oluşumun adı "Social Underground Sins", kısaca "S.U.S. (Dilimizden utanmıyoruz?!) Kendilerinin bir olduğu yetmemiş fotoğrafçısından şairine ressamından yönetmenine sanatın çeşitli dallarıyla haşır neşir olan ne kadar arkadaşları varsa onların da akıllarını çelmişler, peşlerine takmışlar. (Hepsi de ikna kabiliyeti yüksek, ekip çalışmasına yatkın, prezenatbıl gençler.) Bir sitayiş, bir nümayiş... Oturup karar vermişler ve demişler ki;
"S.U.S. tasarımcı, sanat yönetmeni, yazar, reklam yazarı, fotoğraf sanatçısı, stratejist, sinemacı, müzisyen gibi farklı disiplinlerden gelen kişilerden oluşan bir topluluktur.
1964'de Ken Gerland tarafından hazırlanan ve 100 tasarımcı tarafından altına imza atılan "First Things First" manifestosunun 2000'li yıllarda Türkiye'deki mecburi yansımasıdır."

Bazı çalışmalarını burada yayınlıyorum, yakında kendi sitelerini açacaklar ki asıl orada göreceğiz ne haylazlıklar yaptıklarını.
Misal şöyle bir sticker yapmışlar;

Böyle böyle yapıştırmışlar;



Sonra mesela youtube sansürüne kızmışlar, şöyle bi'şey yapmışlar;


İşte böyleyken böyle. Gençler düşünmüş, yapmış bize de beğenip desteklemek düşer. "First things first" de nedir diyenler de bir zahmet google ya da ekşisozluk'e soruversinler. Her şeyi devletten beklemesinler.

Büyüklerimin gözlerinden, küçüklerimin dizlerinden öperim. Afacan kalın.

Hiç yorum yok: