Pazar, Ocak 09, 2011

Başlıksız Yazı

Kafası çalışmayanı "s.ke sürülecek aklı yok" diye tarif eden, aklı penis büyütücü zanneden bir kitle var. Şimdi sen bunlardan akıllıca bi'şey bekleyebilir misin? Ben beklemem mesela, sen de bekleme. Git bir banka otur, Godot bekle; daha verimli.
Bu kitle; televizyon ve tabldot gazeteyle beslenen, önüne ne konursa onu gören, internetin sadece chat yapmaya ve mümkünse kadın/erkek kaldırmaya yaradığını sanan kitle. Merak etmeyen, okumayan, soru sormayan, araştırmayan, dinlemeyen, eskiye tutunmuş, yeniliklere kapalı bir kalabalık. Kendi hayatını direkt ve kötü etkileyecek şeylere ses çıkartmazken en olmadık şeylere yaygara kopartan insanlar. Aşağılamak için söylemiyorum, cidden kafama taktığım, üzüldüğüm, kendimi çaresiz hissettiren gerçekler bunlar. Gittikçe kötüye gidiyoruz.
Durumlar böyleyken cidden mantıklı davranmalarını bekleyebilir misin bu insanların? Beyin denen şeyin varlığından ve nelere muktedir olduğundan bihaber; itile, kakıla yaşayıp gidiyorlar. Sen, ben ve bizim gibi birileri öfkeleniyor, üzülüyor bu insanlara ya da onlar adına.
Yeni şeyler söylemiyorum, çok kişi yazıp çiziyor, konuşuyor bu konuda. Ama genel tavır "bilmediğim şeyi kafama sokmaktansa bildiğim şeyi götüme sokarım" iken, o insanlardan rasyonellik beklersek alabileceğimiz yegane cevap "hayallerle yaşıyor bazı ibneler" olur ancak, bunu da kabullenmek zorundayız.
Neyse...
Sinirlerim bozuldu; rakı içmeye gidiyorum. Görüşürüz.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

güzel yazmışsın eline sağlık. bir de şunu eklemek istedim. hadi yaşı geçmişler cahil, kendini geliştirmiyor onu anladım. arkadan gelen nesil o kadar eğitim almasına rağmen daha beter cahil onu hiç anlamıyorum. nasıl cahilleşebilirsin eğitim alırken? biz bunları görürken eğitimden sorumlu insanlar bunu göremiyor mu? gördüklerine eminim, o zaman onlarda bu cehaletin bir parçası mı? söylenecek çok şey var... @ErtiAV

Adsız dedi ki...

olmuş yine:)dd

kirampy dedi ki...

Merhaba. Yeni yazi ne zaman gelecek? Iyi gunler.

Unknown dedi ki...

Merhaba. O kadar tembelim ki, bilmiyorum. Yakında olmasını umuyorum :)

kirampy dedi ki...

Çok da tembel değilmişsin, kendine haksızlık etmişsin :)