Perşembe, Aralık 27, 2012

Buzulkafa.

Bazen de kafamın içi üşüyor işte. Ne yapsam da geçirsem bilemiyorum o zaman. Kalorifere mi dayasam, kulağımdan saç kurutma makinesi mi üfletsem, şöyle bi dolansam mı, bi'şey mi okusam ya da yazsam, belki bi'şeyler izlesem? Yok, bunlar derdime deva değil. Çünkü kafamın içinde buzul çağı başlamış, dinozorlar falan hep ölmüş. İyi de olmuş, hiç sevmem dinozorları. Kertenkele irisi. Aslında değil. Çünkü dinozorlar evrilip kuş oldu. Valla bak. Ne saçma di mi?
Neyse.
Kafamın içi üşüyünce, aynı kafamın aynı içine, saçma sapan şeyler üşüşüyor. Ve dinozorları sevmediğimden daha çok sevmiyorum üşüyen kafamın içine üşüşen saçma sapan şeyleri. Saçma sapan şeyler evrilip kuş olmuyorlar. Olsalar güzel olurdu, çünkü kuşları çok severim. En çok da kargaları, serçeleri ve sığırcıkları. Ama konumuz kuşlar değil. Olsa iyiydi.
Konumuz, kafamın içindeki buzullar. Hayır, madem buzullar var, penguenler de olsaydı bari. Onlar da kuş sonuçta. Beraber hoplayıp zıplasak kafam ısınır, buzullar erirdi belki. Gerçi o da sakat. Buzullar eriyecek, ortam küresel ısınacak, denizler taşıp ekosistemi kıracak, ondan sonra ver elini dünyanın sonu, afet, kıyamet falan. Üşüyen kafam, üşüyen kafamın içine üşüşen şeyler ve ben, böyle bir vebalin altında kalamayız. Çünkü vebal ağır bi'şeydir ve ağır şeyler taşımak belimizi sakatlar.
Dedim ya, bazen de kafamın içi üşüyor işte. Üşüyen kafamın içine saçma sapan şeyler üşüşüyor ve çok gürültü yapıyorlar. Hiç sevmem gürültüyü.
Al, bak; yine oldu ve kafamla ben bu durumdan hiç hoşnut değiliz. Belki sıcak bi'yerlere kaçsak kendimize geliriz. Ki bu da çozüm değil çünkü kafam gelince içindeki buzullar da gelecek, hop yeniden aynı döngü. Kırmanın bir yolu olmalı.
Dedim ve çözümü buldum aniden. Buz kıracağı! Buzullu döngüyü buz kıracağıyla kırıp içkimize katarsak hem kafam ısınır, hem de ekosistem sağlam kalır. Bu durumda biz de penguenlerle rahat rahat oynar, belki yavru kutup ayılarını bile sevebiliriz. Sonra anne kutup ayıları bizi yer ve bu yeni bir maceranın başlangıcı olur. Oley!

5 yorum:

Must. dedi ki...

Buzlu bi kafa nasıl olur bilmiyorum. Genelde kuyrukları birbirine bağlı tilkiler oluyor benim kafamın içinde. Bazen serçeler, sakalar uçuşuyor; bazen de inmek bilmeyen savaş uçakları. Dinazorlar uğramadı henüz.

Adsız dedi ki...

Hi, I reаd youг blοg like evегy weеκ.
Youг story-telling style iѕ witty, keep doing what yоu're doing!

Check out my page: study abroad experience
My web-site ... study abroad destinations

john oldman dedi ki...

hi i read your blog everyday demicem tabi ki de
şuraya linkini yapıştıracağım bir websaytım da yok annesini satim
ama senin kafa güzel kafa, üşüyen kafa değil de sanki dumanlanan kafa, yani az önce dumanlanmış gibi
daldan dala atlama, başladığı cümleyi bitirememe, bir noktaya odaklanamama sorunsalları filan
bence blogun reaktif kirpi değil de hiperaktif kirpi olsun
şimdilik söyleyeceklerim bu kadar

Adsız dedi ki...

Εxcеllent gooԁs from you, man. Ι've understand your stuff previous to and you are just extremely fantastic. I really like what you'ѵe acquіred here, certainly like what you are saying and the ωay in which yοu say it.
You make it enjoyable and you still take caгe of tο κеep it sеnsible.
I cаn't wait to read much more from you. This is actually a terrific web site.

Look into my web-site; SEOPressor V5 review

Adsız dedi ki...

Today, I went to the beach front with my chіldrеn.
I found a ѕеa shell anԁ gаvе іt to my 4
year old daughtеr and saiԁ "You can hear the ocean if you put this to your ear." She put the
shell to her еаr anԁ scrеamed.

Therе was а hеrmit cгab inside аnd іt
pinсhеd her ear. She never wаnts to go back!
LoL Ι κnow thiѕ іs еntіrelу
οff tοpic but I had to tell ѕοmeone!



Feеl fгee to visit my web-sіte; seopressor